Domaine "en Campagne"
Camping, Gites et Chambre d'hotes
Oldtimers
Home
Nederlands
Francais
Anglais
Deutsch

   

Retro op "en Campagne".

Frankrijk het walhalla voor de verzamelaar van oude auto's, motoren en natuurlijk bromfietsen. Wie kent ze niet: Citroen , Peugeot, Renault, Panhard, Simca, Mobylette, Solex, etc.. etc..

Op onze camping is in de afgelopen jaren al een heuse collectie bromfietsen en auto's aangelegd. Uiteraard allemaal opknappers die her en der vandaan zijn gesleept. Vele bromfietsen en onderdelen zijn op de lokale rommelmarkten voor nog relatief weinig geld aangekocht. De auto's zijn gevonden bij kleine "achteraf" garages en bij boeren in de schuur aangetroffen.  Verzamelaars zijn er volop in Frankrijk, niet alleen vermogende Engelsen maar ook de fransman zelf is niet vies van een mooie oude auto. Recent is Alex nog wezen toeren met zijn Dyane met Oldtimerclub: "Les pistons de la Glane". Maar liefst 200 oldtimers verschenen aan de start in Saint Brice sur Vienne. Tevens een goed georganiseerde dag, vele stands, vele onderdelen op de ruilbeurs en natuurlijk lekker eten. Onze Engelse buurman verzamelt al jaren en toert regelmatig met zijn Alvis, zijn Morris 1000 of zijn Acadiane en heeft ons wegwijs gemaakt in Oldtimer land. Een franse vriend rijdt nu rond in een heuse oer-4x4, de dinosaurus van Toyota een Landcruiser BJ 45 uit 1978. Kortom vele zijn aangestoken door het verzamelvirus en verzamelen er op los.

Wat kunt u nu al zo'n beetje aantreffen op "en Campagne"

 
Citroën Dyane 4 uit 1974, ziet er nu nog niet echt lekker uit, maar daar wordt aan gewerkt. Citroën Dyane 6 uit 1982: als nieuw. Van de eerste eigenaar, die er zelden mee gereden heeft. Een plaatje die rijdt als nieuw! Het bordje zegt het al: "hier wordt vaak geklust.."
Peugeot D4B uit 1959, ook wel Nez de cochon (Varkensneus) geheten. "Betaillere"  uitvoering, recent in Rodez, zo'n 350 kilometer vanaf onze camping opgehaald Peugeot D4B uit 1960, Nez de cochon, voormalige Gendarme auto zo van een boerenerf gesleept. Nu nog uurtjes zoeken om het oude beestje op te knappen.... Hij staat al naast de 2e hands brug...
 
 
 

Peugeot: volledig te restaureren

Alcyon: Fiets van voor de tweede wereldoorlog.  Zo uit een schuur gevist: zit nog vol stof.

In het voormalige varkenskotje (met een verdieping waar voorheen de kippen zaten) staan nog hele oude brommers die nog opgeknapt moeten worden

Uiteraard zijn al onze "oldtimers" te bezichtigen, er wordt al hard gewerkt aan een heus museum. Uiteraard willen wij het franse erfgoed behouden.

Zoals u wel kunt zien moeten vele brommers en auto's natuurlijk nog wel gerenoveerd/gerestaureerd worden. Voldoende werk nog op de campagne deze winter. Maar schroom niet ze te komen bekijken in het volgende jaar.

 

Enkele gerestaureerde brommers en auto's staan onder de carport op het terrein

 

Keep on dreaming girl... deze auto's zijn van Alex...  
 

Mocht je echt lef hebben dan neemt Alex je natuurlijk wel mee om eens een rondje te rijden in de franse campagne in zijn Dyane.

Agenda van ruilbeurzen/ oldtimer tochten, races, etc in onze buurt: Kijk even op de website pagina "evenementen"!

oude auto's in Montrollet
     Angoulême    treffen in Saint Laurent de Ceris 29-11-2009
eend tour St Germain de Confolens  Brocante in Bordeaux
Cognac onderdelenbeurs
      
                                                           
      
                                                  

Camping
Gites
Tarieven
Voorwaarden
Reserveren-Contact
Route
Faciliteiten
Activiteiten
Omgeving
Natuur
Evenementen-Festivals
Arrangementen-Cursussen
Blog
HomeNederlandsFrancaisAnglaisDeutsch